Tjoho

posted in: Blogg, Ställer om | 8

Måste bara meddela att det händer saker nu. För varje dag som går känns tillvaron starkare. Problemen är inte borta, tvärtom, men Livet är närvarande, lekfullt, spännande. Besluten är fattade, sedan får vi se hur allt ska gå till i praktiken. Det underbara just nu är att jag hinner känna och hinner tänka. Nu när energin inte förbrukas på mitt jobb, så mår jag riktigt bra och hinner hantera situationen jag hamnat i och planera för en alternativ framtid.

Försäljning av lägenhet är påbörjad, om några veckor är den utannonserad. Jag ska bygga ett litet hus på hjul den här sommaren. Inte helt på egen hand, jag är verkligen så himla glad att Michael (pappa till barnen) sa ja till att hjälpa mig. Det ska bli så kul, jag letar information högt och lågt och är så himla taggad på att få tag på billigaste möjliga bra material. Så hojta gärna om ni vet någon som behöver bli av med ett schysst vagnsunderrede, fönster, dörrar, kök, virke med mera, för här ska ordet ”återbruk” hållas högt!

Ansökan är inskickad till skatteverket och boverket om att starta egen firma, och små krokar slängs ut här och var om möjliga uppdrag jag kan åta mig. Idéerna bubblar, men i nuläget får jag hålla mig så lugn jag kan så jag inte tar mig vatten över huvudet. En sak i taget.

Jag struntar i att överklaga till Fk, det är inte värt ångesten. Chansen att få rätt är dessutom försvinnande liten. Dessutom känner jag att om jag avstår från att uppta deras tid, så kanske någon som behöver det bättre har större chans att få hjälp.

Mitt tillfälliga mål är nu att krångla mig igenom de närmaste månadernas ekonomiska och praktiska utmaningar, och hålla siktet inställt på det Stora Målet: att bli skuldfri, få njuta av att ha låga krav på boendeyta och prylägande och därmed endast ha minimala utgifter, och att få större makt att styra över min arbetstid. Med andra ord: FRI.

Wish me luck <3

8 Responses

 1. Leena

  Fantastiskt Kim! Önskar jag kunde hjälpa, och kunde göra själv också. Vilken dröm!

 2. Falk Zähme

  Interessant projekt. Vet du redan var huset ska bli. Haller dej frisk! Falk

  • Kim de Bruin

   Ja, eller hur 🙂
   Nej, jag vet inte det än, men jag litar på att platsen ska manifestera sig!
   Jag ska hålla mig frisk! Kram Falk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.