Tammi och Tuva

posted in: Blogg | 1

Nu är det full fart! Idag fyller valparna fyra veckor och det händer grejer varje dag. De erövrar köket nu, där får de vara om dagarna. 

Tammi som föddes sist är störst och först med allt. Hon ligger hela tiden före sina systrar i utvecklingen. Idag lärde hon sig att kravla upp i mitt knä med hjälp av sina små vassa naglar. Hon är också den som är mest uppmärksam. Hon håller koll, ser när jag närmar mig och kommer genast fram för att hälsa. Hon gillar sitta i famnen och spana ner på allt som händer. Hon tycks vara uppriktigt intresserad av världen och av att kommunicera med skojiga människor. 

Här kommer lite Tammibilder: 


Tuva som är helsvart förutom några tår på baktassen föddes näst sist och är sävligast av gänget. Hon gillar att sova länge, ta det lugnt, kolla in läget. Hennes öron hänger fortfarande ner, ska bli intressant att se när de reser sig upp. Hon är den som har mest fart på svansviftningen av valparna. Den far som en propeller! Bakbenen gillar inte det hala golvet; hon får inte styr på dem, de glider isär hela tiden. Lägger man ut en filt att leka på blir hon överlycklig och skuttar runt som en tossig harunge. Hon älskar också fårskinnsfällen. Borrar ner nosen och gosar ner sig mot det mjuka. En riktig gosegris verkar hon vara. 

Här kommer lite Tuvabilder:

Gustav som bor granne kommer gärna och hälsar på. Han gosar och gullar och försöker leka med dem och snart nog fattar de även den poängen. Toppen tycker både jag och hundarna. De får socialisera sig, vilket är viktigt för små valpar. Och även Tess och jag behöver socialiseras ?! 

Skriver om Tasha och Tirza nästa gång! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.