Motgång

Usch. Gillar inte motgångar. Särskilt inte när de dyker upp omedelbart efter jag har gjort något modigt som får mig att känna mig stolt och glad. Såsom att lansera min firma ute i offentlighetens ljus och starta en egen fb-sida åt den. Det kändes så spännande, roligt och bra. Nu var jag redo. Men. Det var som om Något liksom slog mig i skallen och sa: ”Passa dig, bli inte för självsäker”… Som om jag ens kommer i närheten av att känna mig självsäker, tvärtom.

Min externa hårddisk kraschade i förrgår. Det var exakt en vecka efter jag ansvarsfullt bestämt mig för att beställa hem ännu en extern hårddisk – jag tänkte börja köra med dubbel backup. Och veckan innan det hade jag fört över mina drygt 12000 bilder från datorn till den externa hårddisken för att frigöra utrymme på datorn. Ja, just det, den externa hårddisken. Som nu alltså har kraschat.

Den surrade och pep, sedan skrapade och hackade den betänkligt. Sedan dog den. Jag har läst på, och blev inte glad. Det tycks vara rena rama Nasateknologin inne i den där oskyldigt enkla lilla plastlådan. Och det tycks kosta multum att låta en expert göra ett försök att rädda datan.

Så alla datorns backupfiler, alla mina bilder från diverse mobiltelefoner från 2004 och framåt, samt min fotodatabas sedan 4 år är borta tills jag får modet att skicka disken på undersökning för att få ett prisförslag. Och sedan hänger det på prislappen. Jag gissar att jag får vinka adjö till innehållet, men klamrar mig ännu fast vid en strimma hopp – vem vet, kanske har jag tur…?

Uuuurrrk…..!!

Men nåväl, jag lever. Livet lever mig. Det är ju trots allt det viktigaste. Men just nu är jag ändå duktigt sur.

6 Responses

 1. H

  Alla dessa fina och ofta gränslösa bilder – så trist!
  Hoppas att det löser sig på ett inte alltför kostsamt sätt…

  • Kim de Bruin

   Tack 🙂 Låter tiden gå en stund tills det klarnat hur jag ska göra!

 2. J

  Snurrar hårddisken nånting alls när du kopplar in den nu? Min kraschade också men jag fick räddat allt genom ett program jag hade. Men då snurrade alltså min och lät lite när den kopplades in men gick inte att hitta på datorn.

  • Kim de Bruin

   Nej tyvärr inte…. Har dock inte gett upp hoppet än, ska skicka in den för bedömning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.