Min hjulstuga, mitt Tiny House on Wheels, är snart klar för in- och förflyttning. Var finns markplätten?

Hej!!

Jag söker en bit mark att hyra/arrendera/låna. Någonstans utmed bohuskusten mellan Bovallstrand och Havstensund. En trivsam plats där vi – jag och mina två små hundar Tess och Tuva och katten Flisan – kan slå ner våra bopålar i några år minst.

Varför?

Hjulstugan, ett s.k Tiny House på 20 kvm bygger jag själv (med hjälp från min exman) för pengarna jag fick över efter jag sålde min bostadsrätt. Mitt mål är att växla ner från samhällets ekorrhjul, leva i hållbar balans, må bra och bidra till helheten med det jag kan. Styra min arbetstid som egen företagare, äga mitt boende, slippa bolån och ha låga boendekostnader. Odla och hushålla. Detta har jag längtat efter länge, men jag som så många andra försökte leva upp till samhällsnormen, och leva enligt ett livsideal jag inte var ämnad för. Inte förrän jag blev sjuk i utmattning och efter några år dessutom utförsäkrad tog jag mod till mig att våga språnget att följa hjärtats röst. Ibland kan kniven på strupen vara den bästa motivationsfaktorn 🙂

Visionen

Bilden som ständigt flyter fram i mitt inre är en liten bit mark där det finns några träd, öppet, ljust men skyddat, kanske en bergsknalle och gärna ett litet vattendrag i närheten. Plats att odla, att kompostera, släppa ut hundarna, gärna trevliga grannar på nära håll. Gemenskap och lokala samarbeten i balans och med kärlek till naturen. Ute på landet eller i anslutning till ett samhälle, kanske på någons stora tomt. Det får gärna vara nära kusten för jag har en liten bohusjulle och vill ofta och gärna ut med den. Det får gärna vara i Grebbestad med omnejd (där jag bor nu), men platsens känsla och utseende är viktigare än den geografiska placeringen.

Det byggs allt fler tiny house, även i Bohuslän. Jag känner minst fyra personer till som redan har ett tiny house eller är på väg att bygga. Min stora vision är att få tillgång till en större bit mark, så flera med liknande livsdrömmar kan ställa upp sina tiny houses och skapa till exempel en tiny eko-by, permakulturcenter, odlingsgemenskaper. Hållbart boende för ett hållbart samhälle.

Praktiskt/tekniskt

El behövs, så gärna inom kabelavstånd från något uttag på 16 A. Jag kommer använda enfas. Om det går att få vatten framdraget är det ett plus, men en vanlig brunn eller annan vattenkälla i närheten duger fint. Jag kan tänka mig att bära vattendunkar i några år. Inget särskilt avlopp behövs, jag kommer ha torrtoa och toalettkompost och gråvattnet ska renas i enlighet med myndigheters krav för platsen det gäller.

Ett plus om det är farbar väg fram till platsen! Hjulhuset dras visserligen med traktor, och ut på en äng eller liknande, men inte över stock och sten.

Vem är jag?

Jag heter Kim och fyller 53 i maj. Tre vuxna utflugna barn. Född i Stockholm, men uppvuxen i Holland med holländsk pappa och svensk mamma. Flyttade med dem till norra Bohuslän som 12-åring. Utbildad gymnasielärare i svenska och engelska. Är praktisk, intellektuell, nördig, djurälskande, händig, kreativ, konstnärlig, drömmande, verbal, introvert, trevlig, blyg, stundtals handfallen, envis, naturandlig, källkritisk, kunskapshungrig och vill aldrig sluta utvecklas. Den som vill veta mer kan läsa vidare på denna hemsida som bland annat innehåller en blogg 🙂

Kontakt

Har du en markplätt eller har du tips? Ring mig på 0703 171661 eller maila till info@bruin.se

Taaaaack!