Ett steg i taget

Det är inte lätt att vara otålig. I min fantasi såg jag mig själv segla runt, både själv och med folk hela juli månad. Helst med Munin, men också med Perlan. 

Så blev det nu inte. 

Dels är Munin långt ifrån klar. Allehanda fördröjningsomständigheter har dykt upp. Inga konstigheter. Fel väder. Fel verktyg. Förvirring. Beslutsvånda. Felbedömningar. Okunskap. Orkeslöshet. Det sista är väl det mest påtagliga. 

Min utmattning gör sig nämligen påmind så fort jag har för mycket omkring mig. Så fort intrycken blir för många. Då slår den till, oavsett hur jag bönar och ber. Hjärnan slutar fungera och kroppen blir fullständigt kraftlös. Lyssnar jag inte då och vilar, så kommer ledvärk, hjärtklappning och nattliga stressfyllda vaktimmar som ett brev på posten. Det är helt uppenbart att jag fortfarande är långt ifrån återställd. 

Så jag försöker lugna mig, gilla läget. 

Jag har ju faktiskt varit ute på några turer. Både med och utan passagerare. Både med Munin och Perlan. Det har varit toppen. Jag älskar det. Och det blir fler gånger. 

Idag satt jag i Munin i över en timme. Jag bara tittade, tänkte, fantiserade. Skrev en lista på saker som behöver ordnas med. Mycket föll på plats. Var tofterna ska sitta. Var skotpunkterna ska sitta. Allt som båten ännu saknar, såsom sjökort, skeppskista, åror och mycket mer. Skönt att göra en lista! Då känns det i alla fall som att man åstadkommit något 🙂

Det var härligt att bara sitta så. Och så såg jag framför mig hur det kommer att se ut, när allt är klart. Inte så tokigt att fantisera  faktiskt! 

Bara för att saker inte går så fort som jag önskar, ska jag inte förlora målet ur sikte. 

 
Ny mast levererad av självaste segelmakaren!  
 
Tillfälligt lagad gaffelklo. 

 
Rorkult ihopskruvad och nyoljad, för att hålla ett tag till.   
 
Båtshund på nya aktertoften. Snyggt!

   
Grubblar. Hur ska förtoften konstrueras? Vilken förtöjningslösning vill jag ha?

  Ska jag ha toft med hål för masten eller sätta den för om om masten?

 
Sitter och skissar för att förstå hur riggen ska vara ordnad. Tackel o tåg o block o vant o stag o fall hit o dit. Mycket att hålla reda på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.