Det räcker med några korta stunder

posted in: Båtliv, Blogg | 0

Imorgon är det nationaldagen och då brukar seglarklubben BJK i Grebbestad ordna med lite firande. I år liksom förra året fick jag frågan om jag kan tänka mig lägga min julle vid deras brygga, intill några andra fina träbåtar. De vill visa upp den bohuslänska traditionella båtskatten. Det känns som en stor ära, så det kan jag ju inte tacka nej till :-). Men jag ska helt hastigt planerat åka till Göteborg ikväll och övernatta hos Mirja, och jag kommer inte hem förrän imorgonkväll. Så jag missar själv BJKs nationaldagsfirande, men det behöver ju inte jullen göra.

Så jag körde nyss dit den. Det blåste rejält och det skvätte ordentligt. Jag blev blöt och det gjorde inget alls. Turen tar ca 8 minuter men på den korta sträckan hann jag bli totalt genomlycklig. Vet inte vad det är med kombinationen av träbåt + havet, vilken magisk helande kraft det utövar på mig….

Jag förtöjde med ängslig noggrannhet; fem dubbla överdimensionerade tampar, och ändå kändes det som att lämna bort sin klenod i monstrets käftar. Havet och vinden ligger på rätt bra där ute, och en gång för länge sedan så sjönk en liten träjulle där när stormen blev för brutal. Nu ska det inte bli storm, och jag är helt säker på att jullen ligger jättebra där och är i ytterst goda händer imorgon. Men ändå. Hoppas den har en bra och tillfredsställande dag imorgon när alla beundrar den. På kvällen, när jag varit och viftat färdig i Göteborg, puttrar jag tillbaka den till tryggaste platsen längst in i Grebbestads hamn igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.