Dagen D närmar sig

posted in: Båtliv, Blogg | 0

Den Stora Dagen då jag ska hämta hem Munin från Kalvö är nu i sikte. Båten är långt ifrån klar, men ska vara i körbart skick. Det som ska hinna bli fixat tills dess är: gasreglage, flytt av hål för masten, montering röstjärn, montering stävjärn och montering länspump. Kanske hinner aktertoften bli klar också.

Masten ska flyttas 30 cm akterut för att förbättra segelegenskaperna, enligt Birger som är en erfaren segelmakare. Han ritade om riggen i samband med att han skulle sy det nya seglet. Det var skönt att han följde med ut till Kalvö för att titta på skönheten (båten), hälsa på Torkel och språka med Johannes.

P1080051

 

Till exempel diskuterade de kallstartsknapp på motorn, olika monteringsvarianter och dimensioner på stävjärnet, hur rodret borde se ut för att minska motståndet när man kör på maxfart och mycket annat tekniskt intressant.

P1080055

Det är inte så att jag inte förstår vad de pratar om, men det är ansträngande att ta ställning i frågor som jag inte har någon erfarenhet av. Jag kan liksom inte svara på om jag vill ha ett svetsad ring eller ett borrat hål i stävjärnet för fäste av förstaget. Eller var skotpunkterna ska sitta. Jag förlitar mig på deras gemensamma expertis. Så skönt!

 

Så jag agerade fotograf istället. Förälskad fotograf.

För jag är kär i min fina båt. Typ 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.