Sedan 2009 har jag bloggat på adressen www.vovilolol.blogspot.se

Innan datorn och internet gav mig utlopp var det först tonårsdagböcker och därefter oräkneliga brev till mina nära och kära som kanaliserade mina skriftliga behov.

De kände sig nog ordentligt överväldigade av mina långa och stundtals upprörda brev. Den sortens skrivande hjälpte knappast relationerna att blomstra, vet jag nu i efterhand. Men uppenbarligen behövde jag få skriva av mig. Med tiden lärde jag mig att skriva de särskilt upprörda breven utan att faktiskt skicka dem. De fick bo i byrålådan. De hade ju fyllt sin funktion – jag hade fått ur mig det som låg mitt hjärta närmast, utan att såra folk med mina vassa formuleringar.

Ändå var det en lättnad att börja blogga när datorn och internet hade gjort entré i mitt liv. En perfekt blandning mellan privat skrivande för min egen utvecklings skull, och förklarande skrivande till en allmän mottagare. Jag blev tvungen att formulera mig skarpare, renare.

Bloggandet tvingade mig att vara privat på ett offentligt sätt. Att skriva om det som är viktigt för mig, på ett allmängiltigt sätt, utan att peka ut eller avslöja för mycket om mina nära och kära. Ibland halkade jag snett – och fick höra det från dem 🙂

Skrivandet har utvecklats med tiden. Bloggen Kims liv, som tidigare hette Kims djuriska liv, var aktiv 2009-2016, men vilar på obestämd tid. Nu bloggar jag vidare på den här hemsidan.

Men välkomna att titta in:

Kims liv

IMG_7694