Deodorant utan tillsatser!

Allt fler tvekar inför att använda deodoranter med tillsatser som visar sig vara skadliga både för miljön och kroppen. Alternativa, giftfria deodoranter är ofta väldigt dyra.

Tänk så bra att det är både enkelt och lätt att tillverka deon själv! Och för er som inte hinner eller har lust att prova just det – ni kan köpa av mig.

Deon innehåller endast kokosolja, bikarbonat, potatismjöl. Samt några droppar eterisk olja för doftens skull. Allt ekologiskt framställt.

Kokosoljan är antibakteriell, bikarbonat tar bort lukt och potatismjöl suger fukt. Inga tilltäppta porer, man svettas som vanligt, men det luktar inte.

GÖR SÅ HÄR:

Förvara deon i max 24 grader, kokosoljan blir flytande om det är varmare. 15-22 grader är lagom förvaringstemperatur. I kylskåp blir det för hårt. Ta en liten klick på fingret och smeta ut i armhålan. Deon ger inga fläckar men det kan se dammigt ut när det torkar in på kläderna.

VIKTIGT: Om du brukar raka armhålorna, tänk då på att inte ta deon direkt efter du rakat dig. Bikarbonatet kan svida och klia på vissa personer när huden är nyrakad. Raka helst dagen före du använder deon.

PRIS: 50 kronor.

Säljs i 30 cl glasburkar med bakelitlock. Finns i fyra dofter:

  • Doftfri kokosolja och lavendel
  • Doftfri kokosolja och patchouli
  • Vanlig kokosolja och lavendel
  • Vanlig kokosolja och patchouli

fullsizerender

img_8424